latinica  ћирилица
12/05/2023 |  07:08 ⇒ 11:28 | Аутор: РТРС

Честитке званичника Српске: Чувати сјећање на жртву палих бораца

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ бригадиру Сретену Милошевићу, припадницима Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом 12. маја - Дана Војске Републике Српске.
Република Српска (@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Република Српска (@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

- У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обиљежавања 12. маја - Дана Војске Републике Српске. Одлука о стварању Војске Републике Српске, која је донесена 12. маја 1992. године, била је историјска и овај датум остаће уписан златним словима у историји српског народа, јер без Војске Републике Српске не би било ни Републике, ни слободе - каже Додик.

Обиљежавање овог значајног историјског датума, прилика је да се подсјети на частан пут Војске Републике Српске и њене припаднике који су у Одбрамбено-отаџбинском рату дали своје животе и дијелове тијела, да би данас живјели у миру и слободној Републици Српској - навела је српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука, поводом 12. маја - Дана Војске Републике Српске.

У име Владе Републике Српске и своје име срдачне честитке упутио је и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

- 12. мај је један је од најзначајнијих датума у историји српског народа у Републици Српској и данас се с поносом сјећамо херојског пута Војске Републике Српске током Одбрамбено-отаџбинсог рата - каже Вишковић.

Честитку је  упутио и предсједник парламента Ненад Стевандић.

- Поносан сам на историјску одлуку Народне скупштине Републике Српске од 12. маја 1992. године о формирању Војске Републике Српске, као одбрамбене војске која је у складу са Уставом и законом штитила народ Републике Српске, бранила своју територију и дала немјерљив допринос стварању и очувању Републике Српске - написао је Стевандић.

Херојство српског војника, посебно исказано у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату, не смије бити заборављено и мора бити подстрек и путоказ данашњим генерацијама, поручио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић.