latinica  ћирилица
12/05/2023 |  07:49 | Аутор: СРНА

У котлинама и уз ријеке магла смањује видљивост

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћа се по мокрим или влажним коловозима, на бројним дионицама има одрона, а у котлинама и уз ријечене токове смањена је видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

Због деминерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице долази до поврмене обуставе саобраћаја од 11.00 до 15.00 часова два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Црквина-Модрича један, због припремних радова на изградњи ауто-пута Вукосавље-Брчко измијењен је режим саобраћаја. Обавезно је поштовање привремене саобраћајне сигнализације.

Из Ауто-мото савеза наводе да се саобраћај одвија успорено на дионици магистралног пута Подроманија-Сумбуловац, у мјесту Мокро.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком /урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара/ уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Рудице-Нови Град због изградње бициклистичке и пјешачке стазе долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја. Режим саобраћаја измијењен је и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току је реконструкција пута, па се саобраћај одвија успорено наизмјеничним пропуштањем возила.

За вријеме реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја.

Због радова је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.

До измјене у одвијању саобраћаја долази и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Ради деминирања терена на магистралном путу, дионица Котор Варош-Митровићи у мјесту Вишевице, долазиће до привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 14.00 часова радним данима, и то 30 минута обуставе и 15 пропуштања саобраћаја.

У ФБиХ данас послије подне биће отворене обје траке у Доњој Јабланици на магистралном путу Јабланица-Мостар. Планирано је да такав режим саобраћаја буде на снази за викенд, а од понедјељка, 15. маја поново ће бити затворена једна трака и саобраћај ће бити регулисан семафорима.

Због редовног сервисирања тунела "Вис", "25. новембар" и "Граб" за саобраћај је затворена десна страна аутопута А-1 смјер Лепеница-Тарчин. Саобраћа се у двосмјерном режиму рада лијевом страном ауто-пута, уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

На мосту Горица због санације за саобраћај је затворена десна цијев тунела "1. март" у смјеру Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

За вечерас је планирана санација и замјена дотрајалих расвјетних тијела у тунелу Караула, на магистралном путу Жепче-Маглај, тако да ће се од 23.00 часа до 5.00 часова ујутро кроз тунел саобраћати успорено једном траком.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.