latinica  ћирилица
12/05/2023 |  21:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Београд: Газела проходна, протест завршен

Протестни скуп "Србија против насиља" је завршен, а учесници су се разишли након што су претходно блокирали најпрометнији београдски мост Газела у знак упозорења да власт испуни захтјеве организатора протеста.
Протест - крај  (Фото:TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ) -
Протест - крај (Фото:TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ)

Протест је завршен нешто прије 21 час, а саобраћај на мосту Газела који је био блокиран нешто мање од два сата је профункционисао.

Организатори скупа од власти захтијевају смјену Савјета Регулаторног тијела за електронске медије /РЕМ/, гашење штампаних медија који објављују лажне вијести и крше новинарски кодекс и одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи због промовисања насиља.

Тражи се и хитно укидање програма који промовишу насиље, неморал и агресију на телевизијама са националном фреквенцијом.

Опозиционе странке које су организовале протест захтијевају и институционалну одговорност за трагедије у којима је убијено 17 људи, као и смјене министра унутрашњих послова Братислава Гашића и директора Безбједносно-информативне агенције /БИА/ Александра Вулина.

Учесници протеста прије блокирања Газеле су се окупили испред Скупштине Србије. Скуп "Србија против насиља" организовали су Демократска странка, Народна странка, Зелено лијеви фронт/Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана, Синдикат Слога и Покрет за преокрет.

Ово је други протест "Србија против насиља", а први је одржан у понедјељак, 8. маја.