latinica  ћирилица
14/05/2023 |  08:22 | Аутор: СРНА

Клизави коловози због кише

Саобраћај се у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима због нестабилних временских услова и кише која пада, па возачима из Ауто-мото савеза Српске савјетују маскимално опрезну и спорију вожњу и скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.
Клизави коловози - Фото: РТРС
Клизави коловозиФото: РТРС

У котлинама и дуж ријечних токова, те преко планинских превоја мјестимично је смањена видљивост због магле и ниске облачности.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице повремене су обуставе саобраћаја у времену између 11.00 и 15.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На том магистралном путу, али на дионици Добро Поље - Миљевина, због радова на санацији клизишта, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Црквина - Модрича један, због припремних радова на изградњи ауто-пута Вукосавље - Брчко измијењен је режим саобраћаја.

Саобраћај се одвија успорено на дионици магистралног пута Подроманија - Сумбуловац, у мјесту Мокро.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком /урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара/ уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Рудице - Нови Град због изградње бициклистичке и пјешачке стазе на снази су измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка због изградње кружне раскрснице.

На дијелу магистралног пута Жегуља - Љубиње, дионица Подврсник - Љубиње, у току је реконструкција пута, па се саобраћај одвија успорено наизмјеничним пропуштањем возила.

За вријеме реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја.

Због радова је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини два - Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Приједор - Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на регионалним путевима Разбој - Руданка и Разбој - Тедин Хан.

Због клизишта, саобраћај се на регионалном путу Укрина - Горња Вијака одвија једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

У ФБиХ због радова на мосту Горица за саобраћај је затворена десна цијев тунела "1. март" у смјеру Зеница - Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Чевљановићи - Нишићи.

Данас су отворене обје траке у Доњој Јабланици, на магистралном путу Јабланица - Мостар.

Због радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.