latinica  ћирилица
17/05/2023 |  12:50 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Рајилић: Ослобађајућа пресуда Дрековићу - поновљени злочин

Суд БиХ је данашњом првостепеном ослобађајућом пресудом ратном команданту Четвртог корпуса такозване Армије БиХ Рамизу Дрековићу још једном нанио понижење и удар српским жртвама и њиховим породицама, што је поновљени злочин, изјавила је Срни предсједник Удружења жена жртва рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

- Још једном се потврдило да је Суд БиХ рак-рана, чиста метастаза БиХ. Ништа од њих не можемо очекивати, него ослобађајуће пресуде за Бошњаке, њихове официре и чак обичне војнике. Кад су у питању Срби, онда то иде према устаљеној пракси – Срби су криви - нагласила је Рајилићева.

Оцијенила је да Суд БиХ не треба да постоји и да ће та институција до краја дотући и уништити БиХ.

Некадашњи командант Четвртог корпуса такозване Армије БиХ Рамиз Дрековић, оптужен за ратни злочин над српским цивилима на подручју Калиновика 1995. године, ослобођен је данас у Суду БиХ првостепеном пресудом.

Оптужница Тужилаштва БиХ теретила је Дрековић да је у прољеће 1995. године издао директну, строго повјерљиву наредбу артиљеријским јединицама на ширем подручју општине Коњиц да изврше неселективно гранатирање Калиновика, насељеног Србима, у чему је петнаестогодишње дјете убијено а теже и лакше рањено више дјеце и одраслих лица, те разорено више објеката