latinica  ћирилица
17/05/2023 |  15:50 ⇒ 17:56 | Аутор: РТРС

Станари: Смиљанић тврди да начелник мобингује поједине запослене; Ћелић оптужбе одбацује

Предсједник Општинске организације Синдиката управе у Станарима, Владимир Смиљанић, тврди да му није дозвољено обраћање на посљедњем засједању локалне Скупштине, када је имао намјеру да одборнике упозна са понашањем руководства општине према појединим запосленим. Заједно са предсједником Синдиката управе Републике Српске организовао је конференцију за медије.
Станари - Фото: РТРС
СтанариФото: РТРС

Тврди да начелник општине, Радојица Ћелић, лично и преко чланова Уједињене Српске чији је члан, мобингује поједине запослене. Ћелић оптужбе одбацује.

Шест запослених у Општинској управи у Станарима, од којих три из борачке популације, трпило је мобинг, тврди предсједник Општинске организације Синдиката управе Владимир Смиљанић. Као примјер наводи случај службенице Миреле Бјеличић Грујић која није жељела да говори пред камерама.

- Радила је у Одјељењу за финансије, када се вратила са породиљског није имала мјеста у канцеларији, није имала ни стола, ни столицу. Столицу су јој дали да сједи у ходнику, али им је сметала и у ходнику, па су је пребацили у привреду, а из привреде у другу општинску институцију Дом здравља. Тај мобинг врши непосредно начелник, начелник Ћелић - рекао је Владимир Смиљанић, предсједник ОО Синдиката управе Републике Српске

Позвао је политичке лидере на локалном али и републичком нивоу, да се ограде од понашања начелника општине.

- Очекујем да се Стевандић огласи по овом питању када је ријеч о понашању Ћелића, тако и Станковића начелника одјељења за привреду и финансије који негдје из сјенке и врши највећи притисак - каже Божо Марић, предсједник Синдиката управе Републике Српске.

Ове тврдње начелник општине одбацује. За њега је ово, каже, преурањени почетак предизборне кампање.

- Предизборна кампања је почела и нажалост ако се синдикат сврстава тамо уз неког, онда мени само може поред овог што је пало на Уставном суду тај колективни уговор који је потписао предсједник републичког синдиката управе, мало ми је то пресмјешно, а друго не могу ја натјерати неког да буде члан тог или оног синдиката - сматра Ћелић.

Из Синдиката наводе да се све ради да би се радници учланинили у Уједињену Српску. Начелник одговара да у општинској управи има мјеста за све, без обзира којој политичкој партији припадају и да прича о приморавању на чланство у Уједињеној Српској, није тачна.