latinica  ћирилица
18/05/2023 |  11:47 ⇒ 11:47 | Аутор: СРНА

Приједор: Низ догађаја за Дан библиотеке и Међународног дана музеја

Музеј Козаре у Приједору обиљежава данас 18. мај - Међународни дан музеја, док ће од сутра до сриједе, 24. маја, у част Дана библиотеке бити организован низ манифестација.
Музеј Козаре - Фото: РТРС
Музеј КозареФото: РТРС

Дан музеја биће обиљежен наступом дјечијих фолклорних секција пет приједорских културно-умјетничких друштава, те промоцијом књиге Амре Шачић Бећа "Сјеверна Босна у оквирима римске Паноније" и концертом састава "План Б".

Цјелодневни програм планирано је да буде одржан у дворишту Музеја, а у случају лоших временских прилика, биће реализован у просторијама Музеја, саопштено је из ове установе.

Народна библиотека "Ћирило и Методије", поводом Дана и крсне славе, 24. маја - Светих апостола Ћирила и Методија, организује сутра књижевну манифестацију "Деветнаести мајски сусрети", која је посвећена промоцији младих аутора.

Ова манифестација биће одржана у Градској читаоници у 19.00 часова, а окупиће 12 писаца и пјесника из Приједора, Новог Града и Бањалуке, најављено је из приједорске Библиотеке.

У понедјељак, 22. маја, писац Мирјана Бобић Мојсиловић представиће свој нови роман "Сазвежђе свитаца" у 19.00 часова у Градској читаоници, уз музичку подршку Милоша Ромчевића.

За уторак, 23. мај, за 11.00 часова најављено је даривање књига и отварање библиотечког кутка педијатрији приједорске Болнице.

За сриједу, 24. мај, у Градској читаоници у 11.00 часова предвиђена је додјела награда највјернијим читаоцима Библиотеке и посјетиоцима читаонице.

Поводом Дана библиотеке учлањење је бесплатно и улаз на све програме је слободан.