latinica  ћирилица
20/05/2023 |  13:45 ⇒ 21:21 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Подршка регионалним иницијативама (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас у Подгорици да подржава све регионалне иницијативе, те да су БиХ и Црна Гора упућене једна на другу и да очекује предану сарадњу на регионалном инфраструктурном повезивању.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас да подржава све регионалне иницијативе, те да су БиХ и Црна Гора упућене једна на другу и да очекује предану сарадњу на регионалном инфраструктурном повезивању.

- Ми смо у нашој регији упућени једни на друге и моје присуство данас показује жељу да сви добро сарађујемо и да рјешавамо, уколико имамо, било каква билатерална питања која би евентуално могла да буду кочница. Ја их не препознајем да постоје, а оно што је у интерсу свих нас јесте да радимо појачано када је ријеч о нашој регионалној инфраструктури и повезивању, нашем тржишту које треба да да одговоре на многе изазове - истакла је Цвијановићева.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је нагласила да између БиХ и Црне Горе годинама и деценијама постоје пријатељске, политичке, социјалне и економске везе и да оне не треба да буду оптерећене политичким питањима.

- Не мислим то само за БиХ и Црну Гору, већ за све наше земље у регији. Ово су изазовна времена и потребно је да искажемо свој потенцијал и капацитет на начин који ће бити прихватљив за свакога од нас, али и од користи - изјавила је Цвијановићева новинарима у Подгорици гдје је присуствовала инаугурацији новог предсједника Црне Горе Јакова Милатовића.

Цвијановићева је рекла да очекује добру сарадњу са Црном Гором и новом Владом.

- Када смо заједно, бићемо и јачи и отворенији и у том смислу подржавам све регионалне иницијативе, и Отворени Балкан и Берлински процес, и све што нам даје прилику да тијесно сарађујемо једни са другима - рекла је Цвијановићева.

Она је рекла да је данас свечани дан и ово је прилика да се искаже поштовање и према личности и према функцији онога ко полаже заклетву и чињеници да почиње једна нова политичка ера у којој се граде и реафирмишу одређени односи и предано ради на тјешњој сарадњи.