latinica  ћирилица
20/05/2023 |  14:52 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Представљен пројекат новог хотела Палас (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је јуче почело рушење старог дијела хотела Палас, а данас је одржана презентација пројекта новог изгледа хотела.
Рушење хотела Палас (Фото: Б. Здриња) -
Рушење хотела Палас (Фото: Б. Здриња)

Нови хотел је представљен као највиши и најлуксузнији објекат у Републици Српској, вриједан око 150 милиона КМ.

Хотел ће бити висок више од 100 метара, а када се изгради требало би да запосли више стотина радника.

Фото: Б. Здриња

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је присуствовао презентацији пројекта, рекао је да ће изградњом хотела Палас Бањалука добити нови изглед центра града и подићи квалитет живота, али и услуга онима који буду долазили у град на Врбасу.

Фото: Б. Здриња

- Овај пројекат је резултат сарадње републичких и градских институција, које су претходних година радиле на томе да коначно почне његова реализација. Та сарадња свих нивоа власти показује да Република Српска има капацитет да инвеститорима омогући да успјешно реализују велике пројекте, а изградња хотела Палас то јесте - рекао је Додик.

Додик je рекао да је увјерен да ће веома брзо бити положен камен темељац за овај објекат.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је ово подвиг вијека и дан који Бањалука чека пуне 43 године.

- На мјесту ових рушевина родиће се нови симбол Бањалуке. Пресрећан сам и препоносан, јер смо успјели оно што нико прије нас није. Почело је рушење хотела Палас, како би се на овом мјесту изградило ново ремек дјело архитектуре - рекао је Станивуковић и додао да ће новим хотелом са пет звјездица град добити нови печат.

Он је навео да је на пројекту радио свјетски познати архитекта Хани Рашид и да се очекује да буде завршен за три године.

Инвеститор је компанија Цептер, чији је власник Милан Јанковић, познатији као Филип Цептер, рекао да је у последње двије године уложио много емоције, жеље и енергије да дође до реализације овог пројекта.

Он је захвалио предсједнику Републике Српске и градоначелнику Бањалуке на залагању у превазилажењу свих проблема да би се коначно приступило реализацији пројекта.