latinica  ћирилица
20/05/2023 |  19:16 ⇒ 19:20 | Аутор: СРНА

Милановић: Проблеми између Београда и Загреба су рјешиви

Хрватски предсједник Зоран Милановић изјавио је данас да су проблеми између Хрватске и Србије рјешиви, укључујући и питање несталих у рату.
Вучић и Милановић на инаугурацији Јакова Милатовића (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Вучић и Милановић на инаугурацији Јакова Милатовића (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Милановић је данас присуствовао инаугурацији новог црногорског предсједника Јакова Милатовића и том приликом кратко разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем.

Хрватски предсједник је рекао новинарима да су "као и обично причали премало" и да није он тај који може оперативно да рјешава проблеме између двије земље.

- Проблеми су рјешиви. Један од проблема су нестали, а ја не могу да вјерујем да Србија нема те податке и не могу да вјерујем да би некога из њихове перспективе стављали у заштиту по том питању - рекао је Милановић.

Милановић је додао да би волио да сарадња са новим црногорским предсједником Јаковом Милатовићем буде као и са његовим претходником Милом Ђукановићем, преносе хрватски медији.

- У унутрашње ствари Црне Горе не бих се мијешао, осим на начин да дам подршку Хрватској грађанској иницијативи на овим изборима - рекао је Милановић.