latinica  ћирилица
20/05/2023 |  19:48 ⇒ 19:50 | Аутор: Блиц

Репрезентација Србија на Свјетском првенству у новим дресовима

Кошаркашка репрезентација Србије овог љета учествоваће на Свјетском првенству, а "орлови" ће на пут кренути са новим дресовима.
Кошарка  (илустрација) -
Кошарка (илустрација)

Изабраници Светислава Пешића су пред предстојећи Мундобаскет добили и нову гарнитуру дресова, саопштено је данас.

На новом дресу преовладава плава боја, али су ту и црвена и бијела, баш као и застава Србије.

Ривали Орловима у прве три утакмице Мундобаскета биће Порторико, затим Кина предвођена некадашњим селектором Србије – Александром Ђорђевићем, односно дебитант на највећој кошаркашкој смотри, селекција Јужног Судана.

ФИБА је објавила тачну сатницу утакмица групне фазе Свјетског првенства, које се од 25. августа до 10. септембра 2023. игра на Филипинима, у Индонезији и Јапану.

Према терминима ФИБА, репрезентација Србије ће у оквиру такмичења у Б групи у Манили играти две утакмице у поподневном термину по нашем времену, а један у јутарњем.

Први меч екипа селектора Светислава Пешића игра против Кине у суботу 26. августа од 20.00 сати по локалном, односно од 14.00 часова по нашем времену.

У понедјељак 28. августа Србија игра против Порторика у истом термину. Посљедњи меч у групи против Јужног Судана заказан је за сриједу 30. август од 16.00 сати по локалном, односно у 10.00 сати по нашем средњеевропском времену.

И за мечеве друге фазе термини утакмица су исти, односно играју се од 10.00 или 14.00 сати по нашем времену.