latinica  ћирилица
20/05/2023 |  21:58 ⇒ 21/05/2023 | 17:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Милатовићу честитали Си Ђинпинг, Вархељи, папа Фрањо

Предсједник Кине Си Ђинпинг честитао је данас Јакову Милатовићу избор за предсједника Црне Горе, а честитке су, поред осталих, упутили и комесар за проширење Европске уније Оливер Вархељи и папа Фрањо.
Јаков Милатовић (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић) -
Јаков Милатовић (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић)

- Кина и Црна Гора увијек су се узајамно поштовале и вјеровале једна другој - поручио је кинески предсједник, преноси портал ЦдМ.

Си је додао да придаје велику важност развоју односа Кине и Црне Горе.

- Спреман сам да радим са предсједником Милатовићем на промовисању пријатељства двије земље, јачању размјене искустава у управљању земљом и побољшању развоја билатералних односа у корист народа двије земље - навео је Си у честитки која је медијима достављена из кинеске амбасаде у Подгорици.

Вархељи је у честитки Милатовићу нагласио да се радује обнављању приступног процеса Црне Горе Европској унији.

- Срдачне честитке и најбоље жеље Црној Гори поводом предсједничке инаугурације Јакова Милатовића! Радујем се ревитализацији процеса приступања Црне Горе. Крајње је вријеме да заједно радимо на постизању дуго очекиваних резултата - написао је Вархељи на Твитеру.

Поглавар римокатоличке цркве честитао је почетак мандата новоизбраном црногорском предсједнику.

- Ексцеленцијо, са задовољством Вам изражавам најсрдачније честитке поводом почетка Вашега мандата предсједника Црне Горе, обећавајући истовремено моје молитве да Вам Бог подари снагу и мудрост у Вашем служењу за опште добро и позивам на Вас и на овај љубљени народ обиље милости од Господа - саопштио је папа.