latinica  ћирилица
21/05/2023 |  07:19 ⇒ 13:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Јокићеви Нагетси славили на гостовању Лејкерсима у трећој утакмици плејофа (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвер Нагетса побиједили су на гостовању у Лос Анђелес домаће Лејкерсе резултатом 119:108 у трећем дуелу финала Западне конференције НБА лиге.
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT) -
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT)

За Јокићеве Нагетсе синоћњи меч је био тежак, али су на крају ипак извојевали побједу.

Никола Јокић није имао своје вече, мучио се са личним грешкама, али је до краја успио да пронађе ритам и допринесе свом тиму са 24 поена, 8 скокова и 6 асистенција.

Уз то, играче Денвера је служио шут за три поена, посебно у кључним тренуцима меча, што им је на крају донијело овај важан тријумф.

Код Лејкерса су се истакли Ентони Дејвис са 28 поена и 18 скокова, Леброн Џејмс је имао 23 коша и 12 асистенција, Остин Ривс је такође стао на 23 поена, а Руи Хачимура на 13.

Преломни моменат се догодио средином посљедње четвртине.

Иако су гости водили већи дио меча, Лејкерси су успели да поведу 94:93, и то највише захваљујући Џејмсу, који је послије 22 везана промашаја за три поена, погодио два заредом.

Побједа домаћих је изостала пре свега захваљујући расположеном Џамалу Мареју који је надахнуто одиграо прво полувријеме, а до краја утакмице забележио скор од 37 поена.

Трећи меч за финала Западне конференције у Лос Анђелесу су пратиле велике светске филмске звезде, између осталих Џек Никлсон, Дензел Вошингтон, Еди Марфи и други.

Тим Мајкла Мелоуна за два дана на истом месту имаће прву од четири "меч лопте".