latinica  ћирилица
21/05/2023 |  09:36 ⇒ 13:18 | Аутор: РТРС

Додик: БиХ гдје год може зауставља Српску на међународном плану

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да БиХ гдје год може зауставља Републику Српску на међународном плану те указао да Српска поштује Дејтонски мировни споразум и Устав БиХ, али да се поставља питање да ли је то уопште корисно.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Зашто да поштујемо нешто што пропада и покушавамо да бранимо, а успут нас окривљују да рушимо то што пропада? Рат није никаква врста опције, не правимо припреме за такву врсту приче. Дајте нам прилику да живимо у земљи у којој се Устав, такав какав је, поштује - написао је Додик на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Додик је, уочи предстојеће посјете Русији, нагласио да Република Српска наставља да сарађује са Русијом и да има право да, и поред притисака, води своју аутентичну политику.

- Нисмо од оних који су прекинули сарадњу, јер неки други воде рат против ње /Русије/. Политика подаништва коју тражи Запад, у смислу санкција и прекида сарадње, је с наше стране одбачена - нагласио је Додик.

Додик је напоменуо да је протекле седмице након обилних падавина у западном дијелу Републике Српске разговарао са начелницима општина Нови Град, Костајница и Козарска Дубица, те најавио помоћ институција Српске у санирању штете.

Предсједник Српске је у ретроспективи протекле седмице подсјетио да је у Источном Сарајеву разговарао са амбасадором Русије у БиХ Игором Калабуховом, те имао радни ручак са предсједаваћом Савјета министара Борјаном Кришто и замјеником предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драганом Човићем.

Додик је јуче присуствовао презентацији пројекта новог хотела "Палас" у Бањалуци, који ће, како је навео, измијенити изглед центра града, подићи квалитет живота и ниво услуга свима који посјећују Бањалуку.