latinica  ћирилица
21/05/2023 |  11:13 ⇒ 22:20 | Аутор: РТС

У ОШ "Владислав Рибникар" у обје смјене по шест полицајаца

Државни секретар у МУП-у Данило Стевандић изјавио је за РТС да ће од сутра у Основној школи "Владислав Рибикар", гдје почиње настава, бити повећано присуство полицајаца, а биће ангажоване и старјешине које ће контролисати школу.
Полиција испред ОШ "Владислав Рибникар" (фото: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ) -
Полиција испред ОШ "Владислав Рибникар" (фото: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ)

Послије две масовне пуцњаве које су се десиле у Србији, Данило Стевандић је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, изјавио да се држава налази увијек на мјесту на коме треба да буде – уз своје грађане.

Стевандић је подсјетио да су припадници МУП-а ефикасно ухапсили осумњичене за два злочина, након чега су појачали видљиво присуство полиције на свим јавним просторима.

- Од почетка године забележен је тренд смањења кривичних дјела и прекршаја против јавног реда и мира за четири одсто у односу на исти период прошле године. Тренутно немамо већих безбједносних изазова. Стање безбједности је стабилно - рекао је Стевандић.

Према његовим ријечима, дјеца у школама у Србији су сигурна и безбједна.

- Повећали смо број полицијских службеника који су ангажовани због унапређења безбедности ученика и школа. На обезбеђењу 1.832 државне и приватне школе и њихових 4.180 објеката, свакодневно је ангажовано 3.500 полицијски службеника - навео је Стевандић.

Истакао је да ће у ОШ "Владислав Рибникар", гдје сутра почиње настава, бити у двије смјене појачано присуство полицајаца на оба улаза.

- Укупно шест полицијска службеника биће у смјени. Осим њих, биће ангажоване старјешине које ће контролисати и обилазити школу и полицијске службенике. Њихов задатак је да са директорима школа усагласе безбједносне приоритете и пажњу усмјере на рано откривање могућих ризика и пријетњи - навео је Стевандић.