latinica  ћирилица
21/05/2023 |  11:36 ⇒ 11:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Џони Деп: За сад не бих да се вратим у Холивуд

Амерички глумац Џони Деп изјавио је у интервјуу Политици у Кану да је улогу краља Луја XV у филму "Жан Д Бари" прихватио када га је редитељка Мејвен увјерила да жели њега а не неког француског глумца.
Џони Деп у Кану (Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER) -
Џони Деп у Кану (Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER)

- Увјеравала ме да ме је видјела у овом лику, мимо свих језичких проблема. Кад вас неко ко је тако прецизан и ентузијастичан у начину на који објашњава свој филм и шта жели да уради са њим увјери да вјерује у њега, ваше сумње нестају - рекао је Деп српском дневном листу.

Говорећи о Мејвен, која у историјској драми игра и насловну улогу краљеве љубавнице, Деп је истакао да је "задивљен мјешавином снаге, храбрости и страсти" које посједује.

Приказивање "Жан Д Бари" је привукло ових дана велику пажњу јавности на Канском фестивалу пошто је то прва велика Депова улога након вишегодишњег суђења са бившом супругом глумицом Амбер Херд око оптужби за злостављање.

- Ја сам на сцени. То није повратак јер нисам никад ни отишао. Мораш отићи да би се вратио. А ја нисам отишао, већ сам био у близини. Телефон ми је, наравно, мање звонио. Јер кад постанете нека врста новог Чарлса Менсона то се и очекује - рекао је глумац.

За читаво искуство око поступка са Херд Деп је навео да је била "једна од најглупљих ствари која се икад десила".

- Било је смијешно. Било је бесмислено. На крају је, наравно, било болно за многе људе. То се десило из разлога јер је једна особа оптужила другу за нешто што се није догодило - рекао је Деп.

Глумац је у међувремену изгубио улогу у филмском серијалу "Фантастичне звијери" по романима Џ. К. Ролинг, а од њега су се, између осталих, оградили и творци друге франшизе "Пирати са Кариба".

Према његовим ријечима, "кад се од вас затражи да дате оставку на филм за који радите у наставцима то значи тотални опозив".

- Холивуду за сада не бих желио да се вратим - рекао је Деп.

Говорећи о искуству боравка на Кану фестивалу, Деп се присетио да је био на престижном француском филмском фестивалу много пута и да је то "увијек занимљиво искуство учења".

- Био сам овдје са (Емиром) Кустурицом, мојим братом, са (редитељем) Џимом Џармушом и са Миљаном Креком Кљаковићем, који је радио сценографију за мој редитељски дебитантски филм - присјетио се Деп.