latinica  ћирилица
21/05/2023 |  13:42 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Влада Српске ће наставити да улаже у Зворник (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас Зворничанима Дан града, истичући да је поносан на то да је ова локална заједница од мале чаршије постала регионални центар у који ће Влада наставити да улаже.
Полагање вијенаца у Зворнику - Фото: РТРС
Полагање вијенаца у ЗворникуФото: РТРС

Вишковић је навео да је Влада Српске у континуитету са локалним руководством улагала у овај град.

- У мандату Владе на чијем је челу имамо највећу инвестицију у овај град појединачно од постојања новије историје града и надам се да ових дана ту инвестицију приводимо крају на добробит свих грађана регије Бирач, а ријеч је о болници у Зворнику - рекао је Вишковић у Зворнику, гдје је присуствовао свечаној академији поводом Дана града.

Вишковић је истакао значај ове здравствене установе која ће пружати услуге становницима цијеле те регије.

Он је поручио да ће Влада наставити да улаже у овај град.

- Спремамо се за још један велики јубилеј овдје, да прославимо у септембру 200 година храма у Зворнику, да се освешта нови храм и да дочекамо патријарха, који у посљедњих скоро 100 година није био у овом граду - додао је Вишковић.

Преходно су Вишковић и градоначелник Зворника Бојан Ивановић положили вијенце на споменик за 1.080 бораца Војске Републике Српске који су погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Повеља града Зворника - највише градско признање - за дјела од општег значаја и за развој овог града, додијељено је на свечаној академији министарки финансија Српске Зори Видовић.

Видовићева је захвалила грађанима, Градској управи и руководству града Зворника, као и свима који су препознали награђене у њиховој активности и доприносу свеукупном развоју града.

- Ово признање је за мене, а вјерујем и за награђене људе, велика част, али и одговорност - рекла је Видовићева.