latinica  ћирилица
21/05/2023 |  13:53 ⇒ 21:40 | Аутор: РТРС

Додикова посјета Русији добра за Српску (ВИДЕО)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас, поводом предстојеће посјете предсједника Српске Милорада Додика Русији, да је сваки одлазак званичника Републике Српске ван њених граница, поготову ако иду код пријатеља, добар за Српску.
Додик и Путин (фото: Kremlin.ru) -
Додик и Путин (фото: Kremlin.ru)

- Ова посјета се медијски, по мало, погрешно тумачи. Предсједник Додик не иде у посјету искључиво због сусрета са предсједником Русије Владимиром Путином. Он већ вечерас, када допутује у Москву, има значајне састанке са бројним саговорницима - рекао је Вишковић у Зворнику.

Премијер Српске истиче да не види разлог зашто се толико медијски дигла прашина око те посјете када и други званичници долазе у Москву и састају се са предсједником Руске Федерације.

- Не знам зашто и предсједник Српске не би то могао - рекао је Вишковић и додао да ће се Додик и Путин састати на скупу на којем ће бити више од 500 званица са највишег нивоа Руске Федерације и сусједних земаља.

Вишковић је навео да ће на том скупу бити анализирана тренутна глобална ситуација и правци кретања.

- Веома је важно да наши људи учествују на таквим састанцима. Зашто би ми били ускраћени да знамо шта се на тим скуповима говори, у ком правцу идемо и да се и ми спремамо за такву будућност - рекао је Вишковић.

Подсјећамо, премијер Вишковић борави данас у Зворнику поводом обиљежавања Дана града.