latinica  ћирилица
21/05/2023 |  14:29 ⇒ 15:32 | Аутор: СРНА

Срби за Србе: Рекордна помоћ Херцеговини од 450.000 КМ

Хуманитарна организација Срби за Србе саопштила је да су захваљујући донаторској вечери у Требињу и осталим донацијама прикупили 30.200 КМ за изградњу куће за шесточлану породицу Бјелица из Требиња, као и да су претходне године Херцеговини испоручили помоћ од рекордних 450.000 КМ.
Срби за Србе - Фото: илустрација
Срби за СрбеФото: илустрација

Из те организације су подсјетили да су у Требињу у петак, 19. маја одржали прво донаторско вече у Републици Српској коме се одазвало више од 130 гостију да би помогли њихову хуманитарну акцију за изградњу куће за породицу Бјелица, наводећи да очекује и одређени број уплата у наредним данима.

Извјештај са тачним подацима биће објављен на сајту www.srbiza srbe.org, а планирана вриједност пројекта је 120.000 КМ.

Из те организације су истакли да је у оквиру донаторске вечери у Требињу представљен дио креација из колекције "Инфинити" високе моде, дизајнерке Дејане Милосављевић, инспирисане најзначајнијим изумима и патентима славног српског научника Николе Тесле, уз јединствен концепт ревије, едукативног карактера и приказане кратке филмове о Тесли и његовом животу.

На хуманитарној аукцији су лицитиране и уникатне камене гусле умјетника Жељка Алексића из Требиња и два специјална вина из манастира Тврдош и Винарије "Вукоје", а представљени су и резултати рада те организације за претходних 18 година.

Када је ријеч о помоћи Херцеговини, та хуманитарна организација је навела да су помогли три породице, два дома здравља и Народну кухињу у Требињу донацијама укупне вриједности више од 450.000 КМ.

Хуманитарна организација Срби за Србе најавила је да ће ове године одржати и донаторске вечери у Бијељини, Београду, Новом Саду и Чачку.