latinica  ћирилица
21/05/2023 |  15:13 ⇒ 17:00 | Аутор: СРНА

На Јарињу ухапшен пензионер из Београда

Припадници такозване косовске полиције ухапсили су данас на Јарињу пензионера Бранка Бањца /72/ из Београда, који се са супругом упутио у Пећ на рочиште поводом рјешења имовинског спора, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Владе Србије.
Јариње - Фото: ТАНЈУГ
ЈарињеФото: ТАНЈУГ

Директор Канцеларије Петар Петковић рекао је да је Бањац у више наврата посјећивао Пећку патријаршију без икаквих проблема, а данас је ухапшен уочи судског спора који води његова супруга, што додатно показује мотиве овог политичког хапшења.

Он је додао да су Бранка пред супругом припадници "Куртијеве полиције" одвели у притворни центар, упркос томе што је оперисао кичму и што болује од високог крвног притиска, а није успио да понесе ни торбу са лијековима због поступања косовске полиције.

Канцеларија за Косово и Метохију је одмах ангажовала адвокатски тим за одбрану, а Петковић је лично контактирао и породицу како би понудио сваку врсту додатне помоћи, а о свему директно обавијестио и европског посредника Мирослава Лајчака.

У саопштењу се наводи да супруга ухапшеног Бранка, која је родом из Пећи, посједује кућу у центру овог града која је конфискована од такозване "Поште Косова", због чега је покренула судски спор за враћање имовине, а рочиште је било заказано за сутра.

- Дакле, чињеница је да Бранко нема апсолутно никакве везе са спором који се води на Косову и Метохији и да је ухапшен као вид застрашивања и одмазде Куртијевих институција како би породица одустала од спора - каже Петковић.