latinica  ћирилица
21/05/2023 |  18:54 ⇒ 22/05/2023 | 06:55 | Аутор: РТРС

Помозимо младом Бијељинцу да побиједи опаку болест; Позовимо 1401 (ВИДЕО)

Бијељинци су јединствени у хуманој мисији сакупљања помоћи за лијечење младог суграђанина Гордана Савића, који се бори са агресивним тумором на мозгу.
Хуманитарна акција - Фото: РТРС
Хуманитарна акцијаФото: РТРС

Хуманитарне изложбе, поетске вечери, уплате на рачуне и позиви на хуманитарни број - начин су да се прикупи новац за скупе имунoтерапије у иностранству.

Четрдесетогодишњем фармацеуту и пјеснику Гордану Савићу је прије годину дана дијагностикован агресивни облик злоћудног тумора мозга. Оперисан је и лијечен радиолошком и хемиотерапијом. Упркос свему, болест напредује, а једина нада је имунолошка терапија, коју Гордан прима у Загребу. Пријатељи овог младог човјека за кратко вријеме су се организовали да помогну и прикупили више од 5.000 КМ.

- Из буџета града издвојено је 7.000 КМ за имунотерапију у Загребу, гдје се Горан сада налази са мајком, дјевојком и пријатељима. Велика је борба, али ми се надамо да ће му бити боље - каже Горанова пријатељица Јелена Медан.

Помоћ је прикупљана кроз низ иницијатива, дружења, културних дешавања. Одржано је и поетско вече на коме су глумци читали Горданове стихове.

- Најмање што смо могли да урадимо било је да се прикључимо акцији, јер сви ми имамо одговорност и обавезу једни према другима, посебно у ситуацијама када је нечији живот у питању - каже глумица Вања Кртолина.

Удружење Ликовних умјетника "Свети Лука", познато и одраније по свом добротворном раду, укључило се у акцију продајном изложбом слика у бијељинској галерији. Своје радове поклонило је петнаест умјетника.

Сви који желе да помогну у лијечењу младог Бијељинца, могу да уплате жељени износ на његов лични рачун: 5722460000288797.

Хуманитарна акција спроводи се до краја маја и путем М:тел броја 1401, а сваки позив доноси двије марке за лијечење.