latinica  ћирилица
21/05/2023 |  22:25 ⇒ 22/05/2023 | 07:28 | Аутор: СРНА

ОШ "Владислав Рибникар" наставља да ради без оцјењивања и испитивања ђака

Основна школа "Владислав Рибникар" на Врачару, у којој је 3. маја ученик убио девет ђака и чувара, наставља сутра да ради по програму без оцјењивања и испитивања ђака, рекао је предсједник Савјета родитеља Игор Ђорђевић.
Полиција испред ОШ "Владислав Рибникар" (фото: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ) -
Полиција испред ОШ "Владислав Рибникар" (фото: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ)

Ђорђевић је рекао да дјеца која не могу да долазе у школу неће морати то да чине, као и да ће одговарати само она која желе.

Он каже да је школи за данас била заказана сједница Савјета родитеља, али да формално није одржана, јер дио родитеља страдале дјеце није био присутан и писмено су затражили одлагање.

Ђорђевић је навео да су се данас неформално дотакли теме да школа буде завршена 3. маја и да је то мањи број родитеља подржао.

- Представници Владе Србије дошли су данас у школу са одговорима на захтјеве родитеља, али су њихово саопштавање одложили за наредну сједницу, јер прво желе да разговарају са свим родитељима убијене дјеце - рекао је Ђорђевић.

- Савјет родитеља стоји иза седам захтјева на које је данас требало да добијемо одговоре - рекао је Ђорђевић.

Раније данас више од 200 родитеља дјеце из Основне школе "Владислав Рибникар" придружила се иницијативи да одмах буде обустављено извођење наставе у згради школе и да се радна школска година оконча са 3. мајем, када је ученик седмог разреда убио деветоро ђака и чувара те школе.

Родитељи ученика из одјељења у којем се 3. маја догодила трагадија јуче су упутили допис Министарству просвјете у којем захтијевају хитну суспензију директора школе, школског психолога и педагога.

Такође су навели да остају при раније изнијетим захтјевима, међу којима и да се у потпуности и до краја изврши реконструкција трагичног догађаја и статус истраге поводом тога и о томе обавијесте заинтересоване стране.

Они траже одговор на питања шта ће бити са убицом и у ком су статусу његови родитељи, као и шта ће се конкретно предузети поводом предложеног реновирања просторија школе.