latinica  ћирилица
22/05/2023 |  07:48 ⇒ 08:02 | Аутор: Глас Српске

Пожар у Дому за стара лица у Зеници

У Дому за стара лица у зеничком насељу Црквице синоћ је избио пожар, а из Оперативног центра Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона јутрос су казали да у пожару није било теже повријеђених.
Пожар - Фото: РТРС
ПожарФото: РТРС

Евакуација корисника Дома завршена је у току протекле ноћи. Сви су сигурно измјештени у алтернативне установе док њихова установа не буде спремна за поновни пријем, пише Кликс.

- Нема особа које су повреде задобиле од ватреног пламена, али има оних којима је пружена помоћ због дима те су хоспитализоване и нису у животно угрожавајућем стању - рекао је оперативни МУП-а ЗДК и додао да је из ове установе евакуисано 75 особа.

До пожара је дошло у једној од соба корисника на спрату објекта под за сада неразјашњеним околностима.

По доласку Служби Хитне помоћи, полиције и ватрогасаца започела је евакуација корисника Дома, а у акцију су се, осим полиције и јединица за подршку МУП-а ЗДК укључили  и мјештани околних зграда који су помагали да се корисници чим прије изнесу, адекватно збрину испред објекта и на крају превезу до алтернативних смјештајних локација.

Корисници Дома за старе и изнемогле особе су евакуисани у Дом и породица, Дом за стара лица ЗДК и Студентски центар, а они који су нарушеног здравља одвезени су у зеничку болницу.

На установи није настала већа материјална штета.

Синоћ су на мјесто догађаја дошли градоначелник Зенице Фуад Касумовић, предсједавајући Градског вијећа Зенице Мирза Хусетић као и вијећници који су били активни учесници акције спашавања.