latinica  ћирилица
22/05/2023 |  09:07 ⇒ 09:16 | Аутор: РТС

Мајами наставио серију побједа над Бостоном, на корак од великог финала (ВИДЕО)

Кошаркаши Мајамија убједљиво су надиграли Бостон са 128:102 и на свом терену у трећој утакмици финалне серије конференције Истока. Хит је тако дошао на само једну побједу до пласмана у велико финале, а за то ће имати шансу већ у наредној утакмици у ноћи између уторка и сриједе.
Мајами - Бостон (Фото:  EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT) -
Мајами - Бостон (Фото: EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT)

Од самог старта меча тим Мајамија је преузео иницијативу и потом увећавао вођство до убједљиве побједе, а Бостон није успијевао ни да разлику спусти испод десет поена.

Побједнички тим је предводио Гејб Винсент који је са постигнутих 29 поена поставио рекорд каријере, а одлично су га пратили Данкан Робинсон са 22 поена, Кејлеб Мартин са 18 и Џими Батлер са 16 поена.

Бем Адебајо додао је 13 поена, а шансу је добио и млади српски кошаркаш Никола Јовић, који је за пет минута дао два поена и додао три скока.

Најефикаснији у тиму Бостона био је Џејсон Тејтум са 14 поена, Џејлен Браун убацио је 12, колико су имали и Грент Вилијамс и Пејтон Причард.

Трећом побједом Мајами је стекао чак четири шансе да у наредним мечевима побједом обезбиједи пласнам у велико финале НБА лиге, а први покушај имаће у наредној утакмици на свом терену у ноћи између уторка и сриједе.

У истој ситуацији је и тим Денвера који ће, ноћас на гостовању Лејкерсима покушати да већ у четвртој утакмици обезбиједе пласман у велико финале.