latinica  ћирилица
22/05/2023 |  09:58 ⇒ 10:00 | Аутор: sputniknews.com

Рјабков: Крим је дио Русије, а пријетње САД су неодговорне

Крим је дио Русије, а пријетње САД о нападима на полуострво су неодговорне. Русија ће наћи начин да то не дозволи, изјавио је замјеник шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков.
Сергеј Рјабков (Фото: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI, илустрација) -
Сергеј Рјабков (Фото: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI, илустрација)

- Крим је неодвојиви дио Руске Федерације, а покушаји да се то представи на неки други начин, да се пријети, представљају нову потврду неодговорне ексалационе политике Вашингтона. Наћи ћемо начин да не допустимо реализацију таквих пријетњи. Територијална цјеловитост Русије, као и њена безјбедност, биће поуздано заштићене - рекао је Рјабков новинарима.

Рјабков је реаговао на изјаву савјетника америчког предсједника за националну безбједност Џејка Саливана да САД нису поставиле никаква ограничења Украјини у коришћењу америчког оружја за нападе на Крим.

Рјабков је, такође, истакао да ће, без обзира на то што САД повећавају количину испорука наоружања Украјини, укључујући и обуку украјинских пилота за употребу борбених авиона Ф-16, циљеви Русије у специјалној војној операцији бити постигнути.

- Цјелокупна номенклатура наоружања, борбене технике, која се разматра, у сваком случају ће се наћи у Украјини. То се односи и на обуку војника Оружаних снага Украјине. Ти напори су потпуно бескорисни и бесмислени: наше могућности су такве да ће сви циљеви специјалне војне операције дефинитивно бити достигнути и никакве пријетње безбједности Русије неће довести до резултата које прижељкује Запад - нагласио је дипломата.