latinica  ћирилица
22/05/2023 |  10:52 ⇒ 10:53 | Аутор: СРНА

Наредних дана промјенљиво облачно са кишом

У Републици Српској наредних дана очекује се промјенљиво облачно вријеме са кишом и локалним пљусковима, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Слаба киша на истоку се очекује већ данас око поднева, а дневни развој облака донијеће локалну кишу и пљускове са грмљавином.

Сутра ујутру преовладаваће претежно сунчано и топло вријеме, уз промјенљиву облачност, а током дана развој облака донијеће локалне пљускове са грмљавином.

Увече ће бити претежно ведро у већини предјела, док ће вјетар бити слаб до умјерен сјевероисточни, послије подне у јужним предјелима у скретању на југозападни.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 15, а дневна од 20 до 27, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

У сриједу, 24. маја, биће промјенљиво до претежно облачно са кишом и локалним пљусковима у већини предјела све до вечери.

Јутарња температура биће од седам до 15, дневна од 19 до 27, а у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових.

У четвртак, 25. маја, очекује се променљиво до претежно облачно са кишом и локалним пљусковима у већини предјела, све до вечери, а дневна температура биће у благом паду.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 15, а дневна од 15 до 20, на југу до 26 степени Целзијусових.

У петак, 26. маја, биће променљиво до претежно облачно вријеме, мјестимично са кишом и пљусковима, док се у Херцеговини очекује више сунчаних периода и топло.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 15, а дневна од 16 до 21, на југу до 26 степени Целзијусових.