latinica  ћирилица
22/05/2023 |  11:22 ⇒ 12:25 | Аутор: РТРС

Манифестација "Мајски књижевни сусрети" у Приједору окупила младе ауторе широм Српске (ВИДЕО)

У Приједору су одржани 19. Мајски књижевни сусрети. Ријеч је о манифестацији посвећеној промоцији младих аутора, који организује Народна библиотека "Ћирило и Методије".
"Мајски књижевни сусрети" - Фото: РТРС
"Мајски књижевни сусрети"Фото: РТРС

Дванаест младих писаца и пјесника из Приједора, Новог Града и Бањалуке окупило се на 19. "Мајским књижевним сусретима". Приједорчанки Милици Тадић ово је прво јавно представљање публици, иако пише већ 15 година.

- Пишем да бих представила другима оно шта осјећам, оно што се накупља у мени кроз вријеме, да покажем то што сам научила пошто студирам српски језик и књижевност. Ова манифестација у нашем граду је баш посебна, због тога што даје прилику младима да се представе - рекла је Тадићева.

"Мајске књижевне сусрете" покренула је, прије 19 година, приједорска пјесникиња Анела Сејарић Вујиновић.

- Мој лични мотив је био то што ја нисам имала адекватну подршку тада никога, јер кад се ви појавите као млади таленат, врата су вам поприлично затворена да се докажете, да се покажете и мени је то дало снаге и адреналина да ја урадим нешто за те младе људе - додај Сејарић Вујиновић.

Манифестација је организована у оквиру обиљежавања 24. маја, Дана и крсне славе Народне библиотеке "Ћирило и Методије". Обиљежавање Дана библиотеке наставља се у понедјељак, када ће бити организована промоција новог романа Мирјане Бобић Мосјиловић. У уторак ће бити отворен библиотечки кутак на Педијатријском одјелу приједорске болнице.

У оквиру Дана библиотеке у сриједу ће бити организвоано бесплатно учлањење.