latinica  ћирилица
22/05/2023 |  11:38 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Вишковић: Додикова посјета значајна, у Москву иду и европски и свјетски лидери (ВИДЕО)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је за Српску веома значајна посјета предсједника Милорада Додика Русији, током које ће имати веома значајне састанке, те да му нису јасне критике ове посјете, јер у Москву иду и европски и свјетски лидери.
Додик и Путин (фото: instagram.com/mdodik.official) -
Додик и Путин (фото: instagram.com/mdodik.official)

- Додик је стигао у Русију и већ је синоћ имао састанке, а имаће их и данас - рекао је Вишковић.

Он је нагласио да у Сарајеву, те у одређеним круговима у међународној заједници, критикују Додикову посјету Русији, а то не чине када у ту земљу дође неко други.

- Додик није отишао тамо да би се само видио са предсједником Русије Владимиром Путином, већ да има веома значајне састанке на којима ће разговарати са великим бројем људи, те присуствовати скупу на којем ће бити највиши врх Русије и на којем ће се разговарати о глобалним процесима - рекао је Вишковић.

Према његовим ријечима, веома је важно присуствовати таквим скуповима, гдје би Српска могла да се постави на исправан начин и иде у корак са дешавањима.

- Нису ми јасне критике на рачун ове посјете. У Москву иду и европску и свјетски лидери. Српска ради што сматра да је исправно - нагласио је Вишковић.

Када је ријеч о одлуци Српске да се не придружи ЕУ и другим земљама у увођењу санкција Русији, Вишковић је рекао да Српска не жели да се мијеша тамо гдје својим одлукама не може да учини ништа.

- Шта би значила наша одлука о санкцијама Русији у једном геополитичком сукобу. Нити нас неко нешто пита, нити ми можемо промијенити. Када би Српска могла да утиче на прекид сукоба у Украјини, данас би донијела одлуку о томе - рекао је Вишковић.

Вишковић је рекао да у ратовима било гдје да се воде у свијету гину људи, разара се имовина и то није добро ни за кога.