latinica  ћирилица
22/05/2023 |  11:59 ⇒ 12:18 | Аутор: СРНА

Провјерава се одговорност мајке малољетног убице у ОШ "Владислав Рибникар"

Прво основно јавно тужилаштво у Београду формирало предмет како би се утврдило да ли се у радњама лица чији су иницијали М.К, мајке малољетног К.К. који је 3. маја убио 10 особа у београдској Основној школи "Владислав Рибникар", стичу елементи кривичног дјела запуштање и злостављање малољетника.
Београд - постављено цвијеће у близини школе Владислaв Рибникар (Фото:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Београд - постављено цвијеће у близини школе Владислaв Рибникар (Фото:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Тужилаштво је Полицијској управи за град Београд упутило захтјев за прикупљање потребних обавјештења којим је наложено да се саслуша осумњичена М.К, обави разговор са педагогом и психологом запосленим у ОШ "Владимир Рибникар", као и да се предузму све друге мјере и радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања, саопштено је из овог тужилаштва.

Градском центру за социјални рад наложено је да изврши дијагностичку процјену функционисања породице малољетног К.К. и о томе достави извјештај тужилаштву, као и да утврди да ли се наведена породица од раније налазила у евиденцији тог органа.

К.К. је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио осам својих вршњака и чувара школе, а ранио четворо, од којих је једна дјевојчица недавно преминула.

Нападач је истог дана приведен, али с обзиром на то да нема навршених 14 година, по закону не може бити кривично одговоран.

Више јавно тужилаштво у Београду води истрагу против његовог оца В.К, који се сумњичи за кривично дјело тешко дјело против опште сигурности.

В.К. је саслушан у тужилаштву, након чега му је одређен притвор.