latinica  ћирилица
22/05/2023 |  13:50 ⇒ 13:51 | Аутор: СРНА

Којић: Како се Бећировић није сјетио да покаже емпатију за српске жртве?

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић оцијенио је да захтјев бошњачког члана Предсједништва Дениса Бећировића да се 25. мај прогласи даном жалости у БиХ због страдања на Тузланској капији, показује да "он гази и по мртвима како би прикупио политичке поене", те упитао како се није сјетио да покаже емпатију за српске жртве?
Бранимир Којић - Фото: СРНА
Бранимир КојићФото: СРНА

- Како се то Бећировић раније није сјетио да покаже емпатију за српске жртве, него баш данас када се обиљежава 31 година од страдања 12 беба, он сјети такве идеје, само да би скренуо пажњу на себе и тиме прикупио неки јефтини политички поен у борби за функцију предсједника СДП-а - рекао је Којић Срни.

Којић је подсјетио да је на данашњи дан прије 31 годину 12 малих анђела остало ускраћено за кисеоник, није им дата шанса да преживе, истичући да за њих Бећиревић нема емпатију иако међу том дјецом нису била само дјеца српске националности.

- Како се он није сјетио 16. јануара дана када су страдала браћа Димитријевић из Скелана код Сребренице, или 27.јула, дана када је звјерски заклан дјечак Слободан Стојановић, или 19. децембра, када су у Јошаници убијена многа дјеца? Како се није сјетио Добровољачке, или Тузланске колоне, како се није удостојио да дође и поклони се жртвама? - упитао је Којић.

Он је нагласио да има још много примјера, али да то очигледно Бећировића не дотиче, оцјењујући лицемјерном његову иницијативу коју покреће на данашњи дан, само ради свог личног промовисања али и минимизирања српских жртава.

- Немамо ништа против да на територији Федерације буде дан жалости, свако има право да жали за својим најмилијим, али без права да минимизира страдање другог. Вјерујемо да ће Жељка Цвијановић боликирати ову иницијативу и на тај начин спријечити овакву гнусну подвалу коју он жели потурити српском народу - рекао је Којић.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић затражио је данас да буде одржана ванредна сједница Предсједништва како би се задужио Савјет министара да прогласи 25. мај као Дан жалости у БиХ.

У Бањалуци је данас обиљежена 31 година од смрти 12 беба у бањалучком Клиничком центру које су преминуле због недостатка кисеоника. На Спомен-обиљежје "Живот" у Бањалуци положен је вијенац и цвијеће поводом обиљежавања 31 године од смрти 12 беба у Клиничком центру у Бањалуци због недостатка кисеоника. Прије тога на Новом бањалучком гробљу служен је парастос, прислужене свијеће и положене руже на споменик 12 беба.