latinica  ћирилица
22/05/2023 |  13:58 ⇒ 16:08 | Аутор: РТРС

Ковачевић на конференцији ПСОЕБС-а

Делегат у Дому народа и члан Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини ОЕБС-а Радован Ковачевић учествује у раду Конференције о улози парламената у промоцији безбједности и стабилности путем "зелене економије" и одрживог развоја, коју су у Бакуу заједнички организовали Парламент Азербејџана и ПСОЕБС-а, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Конференција учесницима пружа прилику да размијене искуства о напредним стратегијама и пројектима примјене "зелене технологије" и "паметних рјешења" у економијама њихових земаља.

Догађај у Бакуу послужиће и као отворена платформа учесницима да укажу на значајну улогупарламената у транзицији на "зелену економију", посебно у времену након пандемије које тражи снажнију повезаност држава с циљем развоја економије и испуњавања циљева одрживог развоја, наводи се у саопштењу.

Током дводневне конференције домаћини ће упознати учеснике конференције с најбољим праксама Азербејџана у примјени концепата "зелене енергије", "паметног града" и "паметног села".