latinica  ћирилица
22/05/2023 |  16:19 ⇒ 16:29 | Аутор: РТРС

Шулић са представницима трговинских ланаца о могућности ублажавања инфлаторних кретања

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић разговарао је данас у Бањалуци о могућности ублажавања инфлаторних кретања са представницима трговинских ланаца из Српске, Уније удружења послодаваца Српске, Привредне коморе Српске и Републичке управе за инспекцијске послове Српске.
Шулић са представницима трговинских ланаца - Фото: СРНА
Шулић са представницима трговинских ланацаФото: СРНА

Из Министарства трговине и туризма Српске саопштено је да је на састанку истакнуто да су инфлаторна кретања и даље изражена када је ријеч о цијенама производа у Републици Српској, те да је разговарано о могућим будућим активностима које би се проводиле уз примјену постојећих уредби којима су ограничене марже на основне животне намирнице и течна нафтна горива.

Тема састанка било је и друштвено одговорно пословање трговинских ланаца у Републици Српској, као један од модалитета за ублажавање инфлаторних кретања.

Шулић је, наводи се у саопштењу, изнио приједлог о могућностима провођења кампање у чијем средишту би било друштвено одговорно пословање у смислу пласирања појединих производа по нижим цијенама у малопродајним објектима у Републици Српској.

Било је ријечи и о промоцији домаћих производа у смислу потребе за већом заступљеношћу производа из Републике Српске на полицама у маркетима.

Разговарано је и о актуелној проблематици у погледу радног времена трговинских објеката, у смислу потребе бољег дефинисања рада током државних и вјерских празника, као и рада недјељом.

Учесници састанка изразили су заинтересованост за учешће у заједничким активностима које ће имати за циљ ублажавање инфлаторних кретања, али и унапређење рада трговинских објеката, те је истакнуто да ће се о свему више разговарати у наредном периоду.