latinica  ћирилица
22/05/2023 |  18:05 ⇒ 19:08 | Аутор: СРНА

Ванредни инспекцијски надзор Клинике за психијатрију УКЦ Србије

Министарство здравља Србије наложило је ванредни инспекцијски надзор Клинике за психијатрију Универзитетског клиничког центра Србије поводом примједби родитеља дјевојчице настрадале у трагедији 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" на рад доктора Ранке Радуловић из поменуте клинике.
Београд - Фото: РТРС
БеоградФото: РТРС

Клиника ће хитно спровести унутрашњи надзор, чиме ће бити утврђене све чињенице у вези са конкретним догађајем 5. маја, на који се примједбе односе, саопштило је Министарство здравља Србије.

Министарство подсјећа и да је 4. маја, непосредно након трагедије у школи "Владислав Рибникар" са циљем психолошке подршке ученицима, наставницима и родитељима, оформило стручни тим.

Родитељи страдале дјевојчице С.Н. објавили су у медијима да је Радуловићева пружала психолошку подршку ученицима након злочина у њиховој школи тако што је пуштала народну музику и "позивала их да се повежу са душама својих умрлих другара".

Тринаестогодишњи ученик убио је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" осам својих вршњака и чувара школе, а ранио четворо, од којих је једна дјевојчица недавно преминула.