latinica  ћирилица
22/05/2023 |  19:42 | Аутор: СРНА

Португал: Поново покренута потрага за Медлин Мекен

Португалска полиција претражиће сутра резервоар у унутрашњости земље одакле је нестала трогодишња Медлин Мекен из Британије 2007. године, рекли су данас званичници.
Португал: Потрага за Медлин Мекен (Фото: EPA-EFE/LUIS FORRA) -
Португал: Потрага за Медлин Мекен (Фото: EPA-EFE/LUIS FORRA)

Ово је први развој ситуације који се тиче овог случаја у посљедњих неколико година.

Портпарол ватрогасне бригаде рекао је да се полиција припрема да крене у претрагу на брани у јужном региону Алгарве око 50 километара од љетовалишта гдје је дјевојчица нестала из апартмана у којем је била са породицом.

Извор близак истрази рекао је Ројтерсу да је акција покренута на захтјев њемачких власти, који су прошле године формално идентификовали Нијемца Кристијана Брукнера као званичног осумњиченог у случају нестанка дјевојчица.

Брукнер, осуђивани злостављач дјеце и нарко дилер, је у затвору у Њемачкој због силовања 72-годишње жене у подручју Алгарвеа, гдје је нестала Медлин Мекен.

Њемачка полиција саопштила је у јуну 2020. године да се претпоставља да је дјевојчица мртва и да је Брукнер највјероватније одговоран. Брукнер је одбацио кривицу.

Родитељи дјевојчице Кејт и Гери Мекен званично су саслушани у португалској полицији као осумњичени 2007. године, али је наредне године оптужба против њих одбачена због недостатка доказа.