latinica  ћирилица
22/05/2023 |  20:36 | Аутор: СРНА

Додик: Српска има значајне партнере у Русији

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска има значајне партнере из Русије и да ће економска питања бити једна од тема сутрашњег састанка са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.
Додик и Путин (фото: instagram.com/mdodik.official) -
Додик и Путин (фото: instagram.com/mdodik.official)

- Видјећемо како превазилазити све ове блокаде. Ми тамо имамо значајне партнере који раде на подручју Републике Српске и запошљавају око 2.000 људи. То је за нас огромно, ми морамо да се бринемо о тим људима. То што се не свиђа некоме на Западу да се тамо успјешно обављају послови везано за нафту и нафтне деривате, шта да радимо - рекао је Додик за АТВ.

Он је навео да је озбиљан проблем како очувати 2.000 запослених у Српској, како очувати фирму која плати по 150-200 милиона пореза годишње.

- То су све ствари које су важне за нас. Они су највећи појединачни уплатилац пореза у Републици Српској од страних компанија, нема ниједне веће. Шта сад треба, да затворим очи и да се додварам било коме другом? - упитао је Додик.

Он је додао да може разговарати и са онима са Запада, али да им је неугодно да разговарају са њим. "Морам да кажем да је и мени постало бесмислено неугодно, исто тако, да разговарам на темама које 20 година покушавају да скрше и никако да схвате да то не може", рекао је Додик.

Навео је да Српску у Русији доживљавају као партнера, као оне са којима вриједи разговарати.

- Они са нама разговарају, Руси нас не нагоне ни на шта. Никада ништа нису тражили, нису тражили ни да уводимо ни да не уводимо санкције - наша је одлука хоћемо ли или нећемо. Није ово руска одлука - рекао је Додик.