latinica  ћирилица
23/05/2023 |  07:56 | Аутор: СРНА

Претежно суви коловози

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно сувим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице до 3. јуна биће повремених обустава саобраћаја између 11.00 и 15.00 часова, два пута по пет до седам минута.

На истом магистралном путу, али на дионици Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због санације клизишта.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара, уз саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Бијељина-Брчко и регионалним путевима Лопаре-Челић и Стари Угљевик-Главичице, рејон Глиња, због радова се саобраћа једном траком.

Због санације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај је обустављен на локалним путевима у мјесту Горњи Подградци због оштећења моста
преко ријеке Буковице, као и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак, те преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

До 14. јула, због деминирања терена на регионалном путу Подновље-Поље, код деминерског градилишта "МСП Горњи Божинци" биће привремених обустава саобраћаја сваким радним даном од 8.00 до 15.00 часова, и то 30 минута обуставе и 10 минута прошуштања.

Због слијегања коловоза на улазу у Винац из смјера Јајца /Јајце-Доњи Вакуф/ у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

Због санационих радова на мосту Горица, за саобраћај је затворена десна цијев тунела 1. март у смјеру Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.