latinica  ћирилица
23/05/2023 |  08:42 ⇒ 09:10 | Аутор: РТРС

Једна особа погинула у удесу код Мркоњић Града

Једна особа смртно је страдала, а двије су повријеђене у саобраћајној несрећи која се догодила у мјесту Мајдан код Мркоњић Града, саопштено је Полицијске управе Мркоњић Град.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

У несрећи која се догодила јуче око 14.20 часова на магистралном путу Мркоњић Град-Језеро, учествовали су путнички аутомобил мерцедес којим је управљао Е.К. из Велике Кладуше и путнички аутомобил ауди којим је управљала Д.А. из Мркоњић Града.

Тјелесне повреде задобила су оба возача, као и сапутница у мерцедесу чији су иницијали А.К. из Велике Кладуше, а медицинска помоћ им је свима прво указана у мркоњићком Дому здравља.

- Д.А. је упућена на даље лијечење у Универзитетско клинички центар Републике Српске гдје је накнадно преминула, а лица Е.К. и А.К. су упућена у Дом здравље Јајце - наведео је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су увиђај извршили полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се предузму све мјере и радње у циљу утврђивања узрока настанка саобраћајне незгоде.

Наложена је и обдукција тијела смртно страдале која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске у Бањалуци.