latinica  ћирилица
23/05/2023 |  09:06 ⇒ 10:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Јокић: Ђоковић је амбасадор Србије, не могу да се поредим са њим

Кошаркаш Денвера Никола Јокић изјавио је данас да је његов сународник трећи тенисер свијета Новак Ђоковић велики амбасадор Србије у свијету, преноси ЕСПН.
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER) -
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

Кошаркаши Денвера пласирали су се ноћас у финале НБА лиге, пошто су у четвртој утакмици финала Западне конференције у гостима побиједили Лос Анђелес Лејкерсе са 113:111.

Денвер је серијом 4:0 изборио финале где ће играти са бољим из дуела између Мајамија и Бостона. Тим са Флориде води са 3:0 у финалној серији Источне конференције. Финална серија ће почети у ноћи између 1. и 2. јуна.

Амерички новинари су питали Јокића да ли ће размијенити поруку са Ђоковићем, који ће наредне недјеље наступити на Ролан Гаросу.

- Да будем искрен, немам његов број. Он је момак који представља Србију на знатно већој сцени, он је амбасадор Србије. Идол је дјеци у Србији, не само на терену, већ и ван њега, због свега шта његова фондација ради - рекао је Јокић на конференцији за медије.

Кошаркаш Денвера је признао да је желио да буде као Ђоковић.

- Ја сам желио да будем као Ђоковић. Он ради сјајан посао за дјецу, за Србију... не могу да се поредим са њим - истакао је Јокић.

Јокић је проглашен за МВП играча финала Западне конференције НБА лиге.

- Шта ми ово значи? За мене, искрено, ништа! Овај трофеј би требало да иде мојим колегама и тренерима. Они су ме довели у ову ситуацију. Само сам први међу једнакима и срећан сам да смо заједно побјеђивали и чинили овако нешто - поручио је Јокић.

Српски кошаркаш је одговорио и на питање шта мисли о награди за најбољег играча сезоне (МВП), која је припала центру Филаделфије Џоелу Ембиду.

- Не размишљам више о томе. Људи мисле и говоре да Ембид није требало да је добије, али ја не мислим тако. Мислим да је заслужио. Ако сте гледали, играо је моћну кошарку током читаве сезоне и мислим да је играо невјероватно у свакој утакмици - поручио је Јокић.