latinica  ћирилица
23/05/2023 |  12:09 ⇒ 12:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Хрватска: Основац и његов отац изазвали инцидент у школи у Пули, ђаци уплашени

Након инцидента који су прошле недјеље у основној школи у Пули направили један ученик и његов отац, на наставу је, због страха, дошло само двоје ученика одјељења у коме се то догодило, пишу хрватски медији.
Учионица - Фото: РТРС
УчионицаФото: РТРС

Ријеч је о одјељењу трећег разреда Основне школе "Тоне Перушка", које похађа 18 ученика, од којих се у понедјељак на настави појавило тек двоје, наводи Глас Истре.

Недоласку на наставу претходио је немили догађај који се у учионици догодио у четвртак, а који је, према ријечима директора школе Кристијана Цинкопана, био "кап која је прелила чашу". Случај је пријављен надлежним институцијама.

Како сазнаје лист, ученик тог разреда је повриједио учитељицу и уништио дио школског инвентара.

Након тога је отац дјетета позван да дође по њега у школу, али се и он учитељици уносио у лице и викао пред осталим ученицима, па је случај пријављен полицији.

Портпаролка локалне Полицијске управе Сузана Сокач потврдила је да је у четвртак у пријеподневним часовима дошло до инцидента у школи, због чега је против једног родитеља поднесен оптужни приједлог на основу Закона о прекршајима против јавног реда и мира.

Медији пишу да је ријеч о оцу тог, како наводе, још од раније проблематичног дјечака.

Иако је отац је у школи викао на учитељицу, према ономе што је полиција досад утврдила, нису утврђени елементи кривичног дјела, пише Глас Истре.