latinica  ћирилица
23/05/2023 |  12:13 ⇒ 12:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Бекер: Ђоковић је увијек фаворит за освајање гренд слем трофеја

Легендарни њемачки тенисер и тренер Борис Бекер изјавио је да је Новак Ђоковић увијек фаворит за освајање трофеја на гренд слем турнирима, преноси британски Гардијан.
Борис Бекер и Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ADRIAN DENNIS / POOL EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES, илустрација) -
Борис Бекер и Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ADRIAN DENNIS / POOL EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES, илустрација)

Ђоковић је јуче званично изгубио прво мјесто на АТП листи, а српски тенисер је тренутно трећи играч свијета. Испред Ђоковића су Шпанац Карлос Алкараз и Рус Данил Медведев.

- Било би глупо да неко отпише Ђоковића. Шљака није његова омиљена подлога, али у посљедњих неколико година успио је да постигне форму баш за Ролан Гарос. Он ће увијек да буде један од фаворита за освајање гренд слема све док је здрав и док буде желио да игра - рекао је Бекер.

Он је додао да Ђоковић не добија "сву љубав и поштовање које би требало да има".

- Ђоковић је врло отворен, разговорљив човјек, који понекад дјелује као тениска машина. Међутим, када није на терену, прилично је шармантан. Са њим можете да разговарате о послу, политици, музици, добар је момак. Он је такође прави историчар тениса. Схвата ко је био овдје прије њега и жели да остави свој траг. То је већ учинио - рекао је Бекер и додао: Ђоковић је и перфекциониста, као и све суперзвијезде. Жели да одигра савршен меч, што се можда догодило једном или два пута у његовој каријери.

Он је подсјетио да је прошле године из затвора пратио финале Вимблдона у коме је Ђоковић побиједио Ника Кирјоса 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3). Бекер је провео у британском затвору осам мјесеци казне због прикривања имовине и позајмица вриједних скоро три милиона евра у намјери да избјегне отплату дугова.

- Био сам јако емотиван када се то догодило. Био је то фантастичан подвиг, а будући да се ради о мом пријатељу, веома ме развеселио - закључио је Бекер, који је тренирао Ђоковића три године.