latinica  ћирилица
23/05/2023 |  12:25 ⇒ 12:29 | Аутор: РТРС

Тегелтија и Шелдон о новим пројектима за БиХ

Министар финансија и трезора у Савјету министара Зоран Тегелтија разговарао је данас са шефом Канцеларије Свјетске банке у БиХ Кристофером Шелдоном о наставку реализације пројеката које финансира ова међународна институција.
Тегелтија - Шелдон - Фото: РТРС
Тегелтија - ШелдонФото: РТРС

На састанку је истакнуто да је у припреми пет нових пројеката за БиХ, те да се очекују нова улагања и добри резултати у овој години.

С обзиром на то да је Тегелтија именован за директора Управе за индиректно опорезивање БиХ, Шелдон је на састанку захвалио за досадашњу сарадњу и подршку коју је пружао пројектима Свјетске банке у претходним мандатима.

Тегелтија је рекао да ће реализација пројеката Свјетске банке и убудуће бити важан приоритет, саопштено је из ресорног министарства.

Он је напоменуо да су пројекти Свјетске банке значајни за становништво у БиХ, те да покривају многобројне области од улагања у локалне заједнице до великих инфраструктурних пројеката, али и консултантских услуга.

Према Шелдоновим ријечима, Свјетска банка ће, између осталог, наставити своје активности на реализацији пројеката у шумарском сектору, заштити квалитета ваздуха и развоју политика здравствених система у БиХ.