latinica  ћирилица
23/05/2023 |  14:49 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Сутра финале Купа Српске: Борац против Лакташа

Фудбалери Борца и Лакташа Адмирал, састаће се сутра у Бањалуци, у 29. финалу Купа Републике Српске "Др Милан Јелић" . Утакмица на Градском стадиону почиње од 18.00 часова.
Борац - Лакташи - Фото: РТРС
Борац - ЛакташиФото: РТРС

Након 10 година фудбалери Борца су у финалу Купа Српске. Бањалучани су пет пута освајали пехар у најмасовнијем такмичењу, посљедњи пут у Мркоњић Граду, прије 11 година. Због тога играчи и стручни штаб имају огроман мотив да врате пехар у витрине Градског стадиона.

- Након што смо заузели 2. мјесто у лиги, пред нама је финале Купа, који Борац није освојио 11 година. Као играч и као тренер имао сам прилику да будем у финалу Купа Републике Српске и изузетно ми је драго што сам опет ту. Лакташи су одиграли сјајну сезону, очекује нас тешка утакмица. Тешко смо дошли до финала, све екипе које играју против нас су силно мотивисане и покушаћемо да одиграмо квалитетну утакмицу. Драго ми је што су Лакташи у финалу јер сам имао прилику да наступам за тај клуб пред крај каријере и носим јако лијепе успомене. Вјерујем да ће Лакташи бити мотивисани, тако да ћемо ми максимално озбиљно приступити том мечу. Што се тиче кадровских проблема Лагунџић и Пишек су повријеђени, имамо и играче који немају право наступа, тако да смо на десном беку ослабјени – рекао је тренер Борца Винко Мариновић

Лакташи Адмирал су први пут у финалу Купа Српске. На путу до завршнице, елиминисали су , између осталог, Жељезничар спорт тим, Подриње и у полуфиналу фаворизовану Крупу.

Свјесни у Лакташима ко је фаворит у финалу, али поручују, нема предаје.

Тренер Лакташа Миљан Бајић истакао је да ће његов тим на терен истрчати без притиска.

- Изузетно сам задовољан што смо дошли у финале. Сви знамо да је Борац фаворит, немамо шта изгубити и немамо велики императив. Доста је наших играча прошло кроз ФК Борац и знају шта их очекује. Они јесу фаворити али ћемо кроз организовану игру покушати да дођемо до доброг резултата. Сви су здрави осим играча који немају право наступа - рекао је Бајић.

Утакмица финала Купа Српске "Др Милан Јелић", биће одиграна у сриједу, од 18.00 часова, на Градском стадиону у Бањалуци.