latinica  ћирилица
23/05/2023 |  15:56 ⇒ 16:05 | Аутор: СРНА

Вук Јанковић из Требиња путује на Математичку олимпијаду у Јапан

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић примио је данас ученика деветог разреда Основне школе "Вук Караџић" Вука Јанковића који је изабран у тим за Међународну математичку олимпијаду, која ће бити одржана у јулу у Јапану.
Требиње - Фото: СРНА
ТребињеФото: СРНА

Ћурић је рекао да је Јанковић једини основац у олимпијском тиму, што је велики успјех за младог суграђанина, али и Требиње и Републику Српску, саопштено је из Градске управе.

Вук Јанковић је побједник 28. Математичке олимпијаде БиХ, која је окупила 40 ученика, од којих су само двојица били основци.

Он је захвалио наставницима, породици, пријатељима и Градској управи за подршку.

- Драго ми је што се цијене моји резултати и рад. То је један велики подстрек за мене - рекао је Вук којем је градоначелник током пријема уручио сабрана дјела пјесника Јована Дучића.

Пријем је организован и за награђене ученике Гимназије "Јован Дучић", међу којима је Доротеја Радановић, која је републички првак у српском језику за друге разреде средњих школа.

- Ово је прва награда коју је неки од ученика требињске Гимназије, током периода дужег од 100 година, добио на републичком такмичењу из српског језика - рекла је Доротеја.

Градоначелник је овим ученицима уручио по књигу као симболичан поклон за све њихове успјехе, труд и рад, те истакао да је Град поносан на успјешне ученике, који гдје год да се појаве представљају Требиње у најбољем свјетлу.

Осим Доротеје, на пријему су били Саво Црногорчић који је освојио прво мјесто на републичком такмичењу из физике, Огњен Вујовић који је био други и Спасоје Кукурић треће мјесто.