latinica  ћирилица
23/05/2023 |  21:01 | Аутор: СРНА

Народни фронт изабрао страначке органе

Предсједник Народног фронта Јелена Тривић изјавила је вечерас да је Народни фронт парламентарна странка са три посланика у Народној скупштини Републике Српске, као и да никоме из СДС-а и ПДП-а не може забранити да се придружи новој странци.
Скупштина Народног фронта (Фото: Уступљена фотографија) -
Скупштина Народног фронта (Фото: Уступљена фотографија)

Након што су на првој редовној скупштини Народног фронта изабрани страначки органи, Тривуићева је рекла да у више од 15 општина има одборнике у локалним парламентима.

- Након ове скупштине сутра можемо у више од 30 општина да оформимо општинске и градске одборе широм Републике Српске - изјавила је Тривићева новинарима.

Одговарајући на питање о сарадњи са опозиционим странкама у Републици Српској и преласку одређених чланова из тих странака у Народни фронт, Тривићева је рекла да не може никоме из ПДП-а и СДС-а забранити да уђе у Народни фронт.

- Не знам да ли је неко очекивао да правимо Народни фронт и да ставимо рампу и да кажемо немојте ви сада улазити пошто, знате, наљутиће се наше колеге из опозиције - рекла је Тривићева.

На скупштини су вечерас у Бањалуци изабрани надзорни орган, главни одбор и предсједништво странке, те усвојена и основна програмска начела Народног фронта у десет тачака.

- Прва тачка је Република Српска као идеја Народног фронта и елементи ентитетске државности Републике Српске који су наше црвене линије, ентитетско гласање, постојање Дома народа, одлучивање консензусом у Предсједништву БиХ - рекла је Тривићева