latinica  ћирилица
23/05/2023 |  21:37 ⇒ 21:41 | Аутор: СРНА

Европско првенство у одбојци окупило око 250 дјеце из шест земаља

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић отворила је вечерас у Требињу Европско отворено школско првенство у одбојци за ученике до 18 година које је окупило око 250 дјеце из шест земаља Европе.
Европско првенство у одбојци за ученике до 18 година - Фото: СРНА
Европско првенство у одбојци за ученике до 18 годинаФото: СРНА

Чабрићева је прије отварања рекла новинарима да су такмичари и екипе су спремни, а да су организатори били на висини задатка.

- Дјеца која су овдје у пратњи својих наставника и тренера имаће прилику да се упознају са свим што Требиње и овај дио Републике Српске нуде. Бићемо добри домаћини - рекла је Чабрићева.

Она је захвалила за подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и свима који су учествовали у организацији догађаја.

Предсједник Европске федерације у школском спорту Жељко Танасковић рекао је новинарима да је на првенству присутно око 250 дјеце из шест држава, те изразио задовољство што дјеца имају могућност да се остваре у оваквом амбијенту, као и организацијом такмичења.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је овај догађај велики за град, који је раније забиљежио добре резултате, значајно уложио у инфраструктуру, те да је надлежно Министарство дало повјерење граду за организацију овог такмичења.

- Улагањем у инфраструктуру, завршетком рефлектора, изградњом помоћног терена, нове спортске дворане коју смо планирали са Владом Српске и Електропривредом Српске сматрам да ће услови да буду више него добри и да ћемо оваквих догађаја имати још више - рекао је Ћурић.

Републику Српску на овом такмичењу, које ће трајати до суботе, 27. маја, представљаће екипе из Љубиња и Градишке у женској и екипе из Љубиња и Модриче у мушкој конкуренцији.

Након церемоније отварања наступила је музичка група "Рок симфонија", као и оркестар требињске Гимназије.

Европско првенство у одбојци за ученике и ученице до 18 година биће одржано под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, а према ранијим најавама, репрезентација Српске наступиће под својим именом, химном, заставом и међународном скраћеницом, коју су прихватиле Међународна и Европска федерација школског спорта.