latinica  ћирилица
23/05/2023 |  21:55 ⇒ 21:58 | Аутор: sputniknews.com

Звезда још једном декласирала Будућност - за финале АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале АБА лиге убједљивом побједом у другој утакмици серије са екипом Будућности резултатом 97:56.
Кошарка - Фото: РТРС
КошаркаФото: РТРС

Звезда је остварила и други силовит тријумф и обезбиједила је себи позицију да одбрани трофеј у регионалном такмичењу.

Нису добро ушли у меч кошаркаши Звезде, али нису дозволили да домаћи стекну већу предност, упркос чињеници да су у једном моменту имали заостатак од осам поена.

Звезда је успјела да преокрене и поведе са два поена, али је Будућност послије прве четвртине имала предност од једног поена, 26:25.

Са двије велике серије од 8:0, потом и 9:0, Звезда је стекла двоцифрену предност и на полувремену је водила са 48:34.

Потпуни дебакл домаћима је Звезда приредила у трећој дионици коју је ријешила у своју корист са 29:11, за чак 32 поена предности пред финални квартал, гдје је наставила са одличном игром и на крају је уписала убједљиву побједу за пласман у финале АБА лиге.

Најефикаснији у редовима београдске екипе били су Лука Митровић са 17 и Филип Петрушев са 14 поена, Немања Недовић је додао 13, Хасан Мартин 12, Лука Вилдоса десет, а у стријелце су се уписали сви играчи.

На другој страни нико није имао двоцифрен поентерски учинак, најближи томе били су Џалил О'Брајан са девет и Игор Дробњак са осам поена.

Подсјетимо, прву утакмицу Звезда је на свом терену добила са 93:55.