latinica  ћирилица
24/05/2023 |  08:51 | Аутор: Б92

Бостон изненадио Мајами и продужио полуфиналну серију (ВИДЕО)

Кошаркаши Бостона надиграли су Мајами са 116:99 на гостовању у четвртој утакмици финала Истока и смањили на 3:1 у побједама.
Бостон - Мајами (Фото: EPA-EFE/RHONA WISE) -
Бостон - Мајами (Фото: EPA-EFE/RHONA WISE)

Сљедећу утакмицу играће на свом терену а Мајами и даље има четири "меч лопте" за пласман у велико финале гдје их чека Денвер Николе Јокића.

У врло равноправној игри током првог полувремена домаћини су успјели да дођу до вођства од шест поена, па се учинило да ће питање пласмана у велико финале бити ријешено.

Ипак у наставку Бостон је преузео иницијативу и успио да начини преокрет и предвођени Џејсоном Тејтумом дођу до двоцифрене предности у трећој четвртини.

У наставку су повећали предност и практично обезбиједили побједу у четвртом мечу и пружили себи нову шансу да продуже полуфиналну серију побједама на свом терену.

Џејсон Тејтум је био најефикаснији играч меча и са 33 поена уз 11 скокова и 7 асистенција постао други играч на вјечној листи Селтикса по броју утакмица са учинком од више од 25 поена, 10 скокова и 5 асистенција. То му је успјело 16. пут у каријери, а испред њега је само Лери Бирд са 26.

Џејлен Брауну је доадао 17 поена уз по 4 скока и асистенције, Дерик Вајт 16, а двоцифрени су били још Грент Вилијамс са 14, Ал Хорфорд са 12 и Маркус Смарт са 11 поена.

У пораженом тиму Џими Батлер је забиљежио 29 поена, 9 скокова и 5 асистенција, Мартин 16, док је Никола Јовић на терену био 66 секунди и имао је скок и један промашај за три поена.

Пред Мајамијем су још три шансе да дође до побједе која их води у велико финале гдје их очекује дуел са Денвером који је убједљиво елиминисао Лејкерсе и сматрају се великим фаворитом у овом дуелу.

Сљедећа утакмица се игра током ноћи у петак, а Бостон ће бити у прилици да на свом терену у "ТГ Гарден" још више смање предност супарника у финалној серији.

До сада се није догодило да тим који губи са 3:0 у финалној серији преокрене резултат али буде ли Бостон наставио игру у овом стилу сасвим је могуће да ће исписати нове странице НБА историје.