latinica  ћирилица
24/05/2023 |  09:32 ⇒ 12:26 | Аутор: СРНА

Претреси на 13 локација у оквиру међународне акције "ДМ"

На укупно 13 локација на територији БиХ, односно у Кантону Сарајеву, Унско-санског кантону и Републици Српској у току су претреси имовине и лица осумњичених да су припадници међународне групе за организовани криминал која дуже дјелује у западној Европи, саопштено је из Тужилаштва БиХ.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Претреси лица врше се због постојања основа сумње да су извршила кривична дјела организовани криминал, неовлаштени промет дроге и неовлаштени промет оружја и војне опреме, те производиа двојне намјене.

Међународну акцију кодног назива "ДМ" спроводе припадници Федералне управе полиције, уз асистенцију полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Активности се реализују под надзором Тужилаштва БиХ, на основу наредби Суда БиХ, у сарадњи са Европолом, у више европских држава - Хрватској, Словенији , Њемачкој, Холандији, Белгији и другим земљама чланицама ЕУ.

- У интересу истраге и међународне операције која се истовремено реализује у више земаља, у овом тренутку Тужилаштво не може давати више информација за медије - наведено је у саопштењу.