latinica  ћирилица
24/05/2023 |  10:42 ⇒ 12:53 | Аутор: СРНА

Кошарац: Договор о цијени гаса у интересу свих грађана

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац оцијенио је да је један у низу примјера државничког и лидерског односа предсједника Републике Српске Милорада Додика договор са руским предсједником Владимиром Путином о готово истој цијени гаса за Српску и Федерацију БиХ као и лани.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је истакао да је договор постигнут јуче у Москви примарно у интересу грађана и Републике Српске и ФБиХ јер ће се и ове године гријати по повољним цијенама.

- Једнако тако, одлична вијест и за привредни сектор, посебно узимајући у обзир изазовна времена и поремећаје на глобалном нивоу - оцијенио је Кошарац.

Прерма његовим ријечима, најповољнију цијену руског гаса за све грађане Српске и ФБиХ могу договорити само пријатељи и партнери са којима имате добре односе и успјешну сарадњу.

- Али, ни то није довољно федералним невјерним Томама, па не посустају у константним притисцима на предсједника Додика, мантрама о малигном руском утицају, најављују блокаде Нове источне интерконекције и слично&хеллип; Па шта би било да је затражено стопирање руског гаса за ФБиХ?! Ко би испаштао?! Грађани и привреда наравно - објавио је Кошарац на Инстаграму.

Он је указао да то, међутим, није одлика политике Додика, нити је то у његовом карактеру.

- То је државник и лидер! Рад у интересу грађана је модел којим побјеђује - поручио је Кошарац.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да му је предсједник Руске Федерације Владимир Путин током јучерашњег састанка у Москви рекао да цијена гаса остаје готово идентична за Српску.