latinica  ћирилица
24/05/2023 |  11:48 ⇒ 13:12 | Аутор: РТС

Меџик Џонсон нахвалио Јокића: Он мијења кошарку пред нашим очима

Легендарни НБА кошаркашки ас Меџик Ервин Џонсон изразио је још једно дивљење према српском асу Николи Јокићу и истакао да у овим тренуцима на посебан начин учествује у развоју кошаркашке игре, на исти онај начин на који су то чинили највећи играчи у историји НБА лиге.
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT) -
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT)

Српски центар је дао кључни допринос Денверу у путу ка финалној борби за историјско освајање НБА прстена и проглашен је за најкориснијег играча финала Западне конференције због чега је добио похвале са свих страна, а посебно га је нахвалио легендарни Меџик Џонсон иако је Сомборац елиминисао његов некадашњи клуб.

- Честитам Николи Јокићу што је проглашен за МВП-а финала Западне конференције и што је остварио просјек од 27 поена, 14,7 скокова и 11,3 асистенције у серији. Џокер мијења кошарку пред нашим очима на сличан начин као што су то чинили Џордан, Бирд, Џејмс, Кари, Брајант, Абдул Џабар и О'Нил - поручио је некадашњи ас Лејкерса.

Николи Јокићу је, упркос одличној игри и несвакидашњем учинку, измакла титула МВП играча лиге иако је на 69 мечева у лигашком дијелу сезоне био на 24,5 поена, 11,8 скокова и 9,8 асистенција, али у досадашњем току плеј-офа просјечно биљежи 29,9 поена, 13,3 скока и 10,3 асистенције.

Денвер у великом НБА финалу очекује побједника дуела између Мајамија и Бостона у коме тренутно Мајами води са 3:1 у побједама.